Probeer een hippe vuilbakbeschermer voor een verzorgd uitzicht

Een afvalcontainer biedt jouw bezoekers geen prachtig uitzicht op je eigenste terras. Maar je hoeft niet te wanhopen, want hier bestaan middeltjes tegen. Zo zijn er vuilbakbeschermers op de markt die het geheel te kunnen bedekken. Je kan zoiets gerust ook zelf maken, maar dat neemt natuurlijk wel wat tijd in beslag. Hieronder een paar frisse ideetjes om een vuilbak mooi weg te stoppen.

1. HPL
HPL, ofwel high pressure laminaat verhoudt zich als hoogwaardig materiaal om je vuilnisbak een onderkomen in te bezorgen. Deze HPL ontstaat uit een samenvoeging van fenolhars en papierpulp. Daarbovenop wordt nog eens een laag melaminehars geplaatst. Deze melamine wordt gezien als een van de hardste kunstmatig vervaardigde organische stoffen. Kortom, dit materiaal bezit een ontzettend hoge levensduur en vergt ontzettend weinig onderhoud. Je kan dit materiaal zelfs in diverse kleuren vinden, voor elk wat wils.


2. Tropisch hardhout
Houd je toch eerder van een natuurlijke, maar toch strakke uitstraling? Dan is tropisch hardhout misschien de perfecte oplossing om te gebruiken als omhulsel voor jouw afvalton. Tropisch hardhout is knopenvrij, ontzettend sterk en ook stabiel. Let wel: er bestaan diverse soorten tropisch hardhout, het ene al wat duurder dan het andere. Indien je een eerder luxueuze houtsoort verkiest, zijn afromosia, ipé en padoek perfecte oplossingen. Wens je toch een degelijke, maar goedkopere houtsoort? Dan kan is massaranduba zeker en vast een aanrader.


3. Naaldhout
Mag het toch nog wat goedkoper zijn, maar nog steeds met een natuurlijke uitstraling? Dan is naaldhout misschien toch nog de beste keuze voor jouw project. De knopen moet je er wel bijnemen, maar verder draagt een vuilbakbeschermer uit naaldhout perfect bij tot het bekomen van een landelijke look.


Vind je het nog steeds niet speciaal genoeg? Plaats gerust eens een plantenbak bovenop jouw beschermer. Zo maak je jouw eigen vuilbakbeschermer nog origineler!

Bert De Busschere
Bert De Busschere

Bert is:
- Tuinhoutspecialist
- Journalist-schrijver met passie voor taal
- Video- en fotofanaat