Marmer in huis: wit Carrara of mag het kleurrijker?

Marmer is een gesteente dat interieurdesigners ontzettend blijft boeien. Door zijn luxueuze uitstraling zorgt het nog altijd voor een grote aantrekkingskracht. Binnen de wereld van het marmer is er nog altijd de klassieke Carrara, de witte variant die nog steeds een graag geziene gast is binnen huiskamers. Maar er is meer dan alleen de witte kleur. Wij voorzien je alvast van de nodige ideeën voor jouw stulpje.

De roots van marmer liggen onder andere in Italië, Griekenland, Turkije en Portugal. Maar ook in Cuba en China zijn er bijvoorbeeld mijnen te vinden. Ook binnenin de marmers is er een verschil op het gebied van textuur: gevlamd, gevlekt, gestreept of geaderd. Afhankelijk van de herkomst van het marmer zijn er meer of minder aders aanwezig. Kenmerkend is de kristalstructuur aan de zijkant van een marmeren plaat.

Carrara: luxueus en fris
Carraramarmer wordt al duizenden jaren gebruikt, ook door meesters in de beeldhouwkunst zoals Michelangelo. Het blijft met zijn witte kleur nog steeds een boeiend element in onze woningen. De reden? Het gesteente doet enorm verfrissend aan. Verder bezit het ook nog eens een luxueus uiterlijk, want het doet denken aan paleizen en gebouwen waar pracht en praal toonaangevend zijn. Hou je van een verkoelend effect binnen je interieur? Aarzel dan niet om je badkamer of keuken een witte marmerlook te bezorgen.


Diversiteit aan kleuren
De witte marmersoorten zijn niet de enige die beschikbaar zijn. Er zijn nog tal van andere kleuren waaruit je kan kiezen. Onder andere de kleuren beige, roze, blauw en groen behoren tot de andere mogelijkheden. Ontzettend veel keuze dus, waardoor er bijzonder veel verrassende opties zijn om een interieur een bepaalde look te geven. Tot slot is er ook nog zwart, dat niet altijd wordt beschouwd als een marmersoort, maar eerder als een zwarte natuursteen. De meningen hierover zijn verdeeld, niettegenstaande de donkere kleur je interieur een unieke touch weet te bezorgen.
Bert De Busschere
Bert De Busschere

Bert is:
- Tuinhoutspecialist
- Journalist-schrijver met passie voor taal
- Video- en fotofanaat