Deuken uit terrasplanken verwijderen doe je zo

Indien je ooit eens een terras hebt geplaatst, is het mogelijk dat je per ongeluk eens een deuk in een plank hebt geslagen zonder dat je het zelf ooit gewild hebt. Gelukkig is zoiets zeer gemakkelijk te herstellen. De voornaamste reden? Hout absorbeert vocht en is ook in staat het te verdrijven. Hout kan als het ware fungeren een spons. Lees hieronder de stappen om tot de oplossing van jouw probleem te komen.

1. Doek bevochtigen en leggen
Neem een doek en maak die vochtig met wat water. Wring die nadien uit, maar zorg er nog steeds voor dat er nog voldoende vocht in zit. Leg het doekje daarna over het te herstellen deel van de vlonderplank. Wacht een uurtje zodat het vocht op de deuk kan inwerken.

2. Doek weghalen
Je kan het doek nu weghalen. Je zal meteen merken dat de deuken naar boven zijn gekomen door het contact met het vocht. Het kan wel zijn dat de omlijningen van de deuk nog zichtbaar zijn.

3. Laten drogen
De deuk zal onzichtbaar worden wanneer het hout bijna gedroogd is. Kortom, het levendige karakter van het hout zorgt voor vele nadelen, bijvoorbeeld wanneer terrasplanken dreigen krom te trekken wanneer die op te lange lengtes zijn geplaatst. De levendigheid kan er dus ook voor zorgen dat het hout in staat is zichzelf te herstellen.

Bert De Busschere
Bert De Busschere

Bert is:
- Tuinhoutspecialist
- Journalist-schrijver met passie voor taal
- Video- en fotofanaat