Je balkon stijlvol inrichten doe je zo

Woon je in de stad en heb je slechts een balkonnetje om je planten een mooie plek te geven? Geen nood! Weinig ruimte hebben betekent niet noodzakelijk dat het onmogelijk is om een prachtig stukje groen aan te planten. Er zijn diverse manieren om het balkon op te fleuren. Neem gerust deze ideetjes hieronder even door, en vul gerust aan met jouw persoonlijke creatieve visie!

Plantenpotten- en bakken
Het plaatsen van planten is een eerste logische stap. Qua materiaal kan je opteren voor diverse mogelijkheden wat betreft de potten. Handig zijn de potten uit kunststof, want die zijn licht. Bepaalde bakken of potten zijn speciaal vervaardigd om aan de omheining van het balkon te hangen. Moestuinbakken behoren ook tot de mogelijkheden. Het is verder mogelijk om Laat de groenten maar komen!

Werk in de hoogte
Een balkon biedt de uitgelezen mogelijkheden om in de hoogte te werken. Zo kan je moestuin-, kruiden- en plantenbakken op elkaar plaatsen om op die manier plaats te besparen. Zie hier hoe je een plantenmuur kan maken.

Sterke planten voor lange levensduur
Wanneer je op het punt staat de planten te kiezen die op het balkon moeten staan, moet je er rekening mee houden met een grote sterkte. De hoeveelheid wind en zon spelen dus best een belangrijke rol in jouw plantenkeuze. Daarnaast is het ook aan te raden om planten te kiezen die perfect in een bak of pot passen. Denk ook aan hangplanten, die komen hier volledig tot hun recht.

Tegeltjes
Het wil niet zeggen dat je een balkon probeert te decoreren, dat je niet kan genieten van fijne tegeltjes op de vloer. Ook op de minimale oppervlakte van het balkon is het mogelijk om een sierbestrating te leggen.

Decoratieve elementen
Tuinmeubelen zin belangrijk, maar je kan nog meer op een balkon zetten dan zo’n fijn setje. Denk maar aan een hangmat of een tapijt voor buiten.

Bert De Busschere
Bert De Busschere

Bert is:
- Tuinhoutspecialist
- Journalist-schrijver met passie voor taal
- Video- en fotofanaat