3 redenen om robinia tuinmeubelen te kiezen

Zo nu en dan zijn introducties overbodig. De houtsoort robinia, ofwel pseudo-acacia, is een vaste waarde binnen de wereld van de terrassen, gevelbekleding en weidepalen. Maar waarom niet eens kiezen voor een tuinmeubel in robinia? Er zijn vandaag talloze, hoogkwalitatieve opties beschikbaar, maar graag schotelen wij jou 3 geweldige redenen voor om voor deze houtsoort te kiezen.

1. Voor altijd
Iedereen wil tuinmeubilair dat zo lang mogelijk meegaat. En laat robinia nu de houtsoort zijn die alle fysieke eigenschappen van tropisch hardhout benadert. In andere termen: deze Europese hardhoutsoort is geschikt om buiten te blijven staan en alle weersomstandigheden te trotseren. Ook insecten en rot maken geen kans. Dankzij zijn duurzame karakter (klasse I) is de houtsoort in staat om alle records te breken en langer mee te gaan dan 25 jaar, of zelfs langer. De houdbaarheidsdatum is dus nog lang niet in zicht!


2. Charmante verschijning
Dat robinia met zijn Europese achtergrond vele harten sneller doet slaan, lijdt geen twijfel. Wanneer je al over een tuin in een landelijke setting beschikt, is een picknicktafel of bloembak in deze houtsoort de ultieme kers op de taart. Deze pseudo-acacia is een ware eyecatcher en doet liefhebbers van rustieke tuinen watertanden. Kortom, durabel en bovendien ook een goudgele blikvanger.


3. Ecologisch tot in de kern
Kiezen voor robinia is ook kiezen voor milieuvriendelijkheid. De harde houtsoort is talrijk aanwezig in Oost-Europese landen, zoals Roemeni? en Hongarije. Het gevolg? Robinia is een houtsoort die in onze nabijheid vertoeft en hiervoor hoeft geen regenwoud verloren te gaan. Door zijn duurzame karakter is een impregnatie in geen enkel geval nodig, wat ook al een opsteker is voor het milieu. Conclusie? Robinia is een houtsoort met een karrenvracht aan voordelen. Jouw tuin kan er alleen maar bij welvaren!

Bert De Busschere
Bert De Busschere

Bert is:
- Tuinhoutspecialist
- Journalist-schrijver met passie voor taal
- Video- en fotofanaat