Tuintrends 2020 DEEL 4: Gazonnerie à la Vivaldi

Nu de seizoenen steeds meer geleidelijk in mekaar overvloeien, smachten we ernaar om ten allen tijde buiten te kunnen genieten in onze tuin. Door onze tuin gebruiksklaar te maken om ook de koude winterdagen en regenachtige herfstdagen te overleven, creëren we voor ons zelf een extra leefruimte. Wil je weten hoe je hier stapsgewijs kan naartoe bouwen? Ontdek het hieronder!

1. Het leven is niet meer dan eten en drinken
We kennen het fenomeen vermoedelijk ondertussen al allemaal en we hebben er mogelijks al georganiseerd of zijn er op uitgenodigd: de winterbarbecue. Al jaren wint het aan populariteit bij zowel jong als oud. Nochtans werd je 15 jaar geleden waarschijnlijk volledig gek verklaard wanneer je bij een sneeuwtapijt buiten vlees wou bakken. Naast de winterbarbecue kiezen ook meer en meer mensen om het concept van een volledige buitenkeuken toe te passen in hun exterieur. Zo kan je ook buiten kokerellen met een pizzaoven, smoker, wok en een aantal kookplaten. Voeg daar nog wat snijplanken, kasten en opbergruimtes aan toe voor jouw ingrediënten en je bent helemaal klaar om buiten jouw favoriete schotels klaar te maken. Ontdek ons aanbod in barbecues hier



2. Take shelter/ Beschut eer ge bemint
Om iedere dag buiten te kunnen relaxen, is een overkapping in de lage landen nog steeds geen overbodige luxe. Door een eigen constructie op te zetten of een bouwpakket aan te schaffen, ben je de plotse regen steeds te slim af. Combineer jouw overkapping met een terrasverwarmer en je zit het hele jaar warm en droog. Ontdek ons aanbod in overkappingsbouwpakketten hier



3. Go with the flow
De weersomstandigheden die typisch zijn aan bepaald seizoen zullen vermoedelijk nooit geheel verdwijnen. Om die reden omarm je best de charmes van elk seizoen. Geniet van een wit tapijt in de winter met een warme chocomelk of glühwein in de hand. Ga voor de ultieme kerstsfeer tijdens de kerstperiode door jouw gevel te voorzien van lampjes. Bouw een sneeuwman of organiseer een sneeuwballengevecht. Profiteer van het vallen van de bladeren in de herfst door ze in de border te vegen en zo planten en diertjes door de winter te helpen. In het najaar kan je vogelhuisjes hangen aan de bomen in jouw hof. In de zomer neem je een frisse duik in jouw buitenzwembad of bouw je een bar om cocktails te drinken op jouw tuinfeest. Ongeacht het weer is er dus altijd wel iets te doen.



4. Poesje stoei, poesje stoei, mijn tuin staat altijd in bloei
Door de juiste beplanting te kiezen, zorg je ervoor dat jouw tuin het hele jaar in bloei staat. Er bestaan ontzettend veel wintergroene en zelfs winterbloeiende planten. Denk maar aan skimmia, rotsheide en buxus die het hele jaar een prachtige groene kleur behouden. Winterjasmijn, toverhazelaar, bergthee en mahonia floreren dan weer uitstekend in de winter.

Bram Verbeke
Bram Verbeke

- Bouwspecialist

- Taalkunstenaar

- Manusje-van-alles