Zelf een tuinhuis bouwen? Een fluitje van een cent!

Nu de zon plaats heeft geruimd voor regenbuien, wil je natuurlijk dat je fiets, je grasmaaier of je barbecue droog staat. Je kan opteren om deze zaken in je garage te zetten, maar is er dan wel nog genoeg plaats voor je auto of, belangrijker, je pingpongtafel? Nee, wat jij nodig hebt is een tuinhuis!

Want zeg nu zelf: jouw tuin verdient meer dan zomaar een rommelkot. Geef dus je tuin de elegante afwerking die het verdient. En vergis je niet: elegant betekent niet hetzelfde als duur. Voor een zeer stevig en degelijk tuinhuis betaal je tussen de 400 en 710 euro.

Maar nu hoor ik je denken: dat valt inderdaad heel goed mee, maar als ik dat moet laten plaatsen, ben ik toch handenvol geld kwijt. Wel, nee, helemaal niet! Deze tuinhuisjes komen in zelfbouwpakketjes: de wanden zijn voorgemaakt waardoor je ze enkel nog tegen elkaar moet vijzen en het dak erop plaatsen en klaar is kees! Met de gemakkelijke instructies die bij het pakket zitten, is zo'n tuinhuis bouwen niet moeilijker dan een IKEA-kastje ineen steken.

Overtuigd dat dit jou zal lukken? Goed! Laten we dan de perfecte match met je tuin vinden.
Voor wie niet veel plaats over heeft of niet veel moet opbergen, kan misschien wel in Tuinhuis Vincent zijn goesting vinden. Met een breedte van 180 centimeter en een diepte van 135 centimeter is deze compact, maar toch groot genoeg om van alles in op te bergen. Aan de zachte prijs van 399,95 euro is Vincent een zeer budgetvriendelijke oplossing.


Een tikje groter (180x180) is Tuinhuis Boudewijn. Deze heeft ongeveer hetzelfde, tijdloze design, maar is voorzien van een raampje aan de zijkant. Net als de andere tuinhuizen is deze opgebouwd uit grenenhout dat ge?mpregneerd werd. Door deze impregnatie wordt het hout veel duurzamer en minder nerveus. Velen vinden dan ook dat deze houtsoort ideaal is voor een tuinhuis.


Het kingsize model met een breedte van 225 centimeter en een diepte van 225 centimeter uit ons aanbod is het Tuinhuis Hugo. Hier kan je heel veel in kwijt: je koersfiets, je mountainbike, je stadsfiets, de fietsen van je kinderen, de fietsen van je partner, je twee barbecues, je zitmaaier, je voetbalgoals, je petanque set, je gereedschapskist, je elektrische step en wie weet is er dan nog een plekje voor een emmer of drie. Groot in oppervlak en toch even makkelijk te bouwen. Dus plaats genoeg in je tuin? Ga dan gewoon voor 'den Hugo'.


Geen fan van het puntdak/zadeldak van bovenstaande drie? Dan heb ik gelukkig nog het Tuinhuis Olaf, met schuin dak voor je in de aanbieding. Een heel simpel design, heel simpel op te bouwen en met zijn vier vierkante meter groot genoeg om heel wat in op te bergen.


Weet dat er nog heel wat opties mogelijk zijn om je tuinhuis te pimpen. Stuur ons gerust een mailtje op info@exzo.be of bel naar +32 292 73 03 om alle extra's te bespreken.

Bram Verbeke
Bram Verbeke

- Bouwspecialist

- Taalkunstenaar

- Manusje-van-alles