Tuinstijl in de kijker: De kindvriendelijke tuin

Een grote tuin is natuurlijk zalig voor de kinderen. Echter is het van cruciaal belang dat plezier kan gekoppeld worden aan veiligheid. En zelf wil je dat je tuin er stijlvol blijft uitzien. Het is zeker mogelijk om je te tuin danig te ontwerpen dat het prachtig is voor volwassene en kind. Zo kan jij genieten van je tuin en kunnen je (klein)kinderen veilig spelen.

Play hard, play hard
Kinderen moeten kunnen spelen en hoewel ze uit zichzelf heel wat fantasie hebben, bied je hen best zelf nog wat toestellen aan om hun energie kwijt te kunnen. Je kan heel gemakkelijk een speeltoren opbouwen met onze zelf-bouw-pakketjes en deze aanvullen met een schommel, glijbaan, brug en nog zoveel meer! Misschien bouw je wel een zandbak voor je kroost? En na het vele spelen kunnen ze op een picknickbank genieten van een hapje of een drankje.

Of je kan zelf je creativiteit de vrij loop laten gaan en met spintvrij geschuurde robinia palen een rekstok, een schommel of een speelhuisje opbouwen. De jongsten zullen weg zijn van de grillige vormen!Een frisse duik
Op warme dagen is het heerlijk om een frisse duik te nemen in je zwembad. Bovendien garandeert het uren speelplezier. En eenmaal je nageslacht wat ouder is, zullen ze de coolste kids van de buurt zijn door hun vette pool party’s! Ontdek onze zwembadboorden hier.

Een natuurlijke tuinafsluiting
Een speelse afsluiting is bijvoorbeeld het wilgenvlechten. Wedden dat je kinderen het heel plezant zullen vinden hier mee te helpen met het vlechten?Droog speelgoed
Best zet je je speelgerief ook droog, met een tuinhuis lukt dit makkelijk. Of een blokhut als het wat groter mag zijn, met een overkapping erbij kunnen de jongsten dan ook nog eens wat schaduw opzoeken indien het te warm wordt.

Op z’n hondjes
Kinderen houden van dieren. Indien je je kinderen gelukkig wilt zien, kan je samen met hen een hondenhok opbouwen en een trouwe viervoeter aanschaffen. Of je kan een kastanje omheining plaatsen en daar je schaapjes, konijnen of kippen achter steken.Groentjes uit je moestuin bakken
Het is heerlijk smullen van zelf gekweekte groenten. Wedden dat je kinderen zelf de handen uit de mouwen zullen willen steken en met hun groene vingers aan de slag gaan? Met moestuinbakken uit hazelaar, robinia of grenenhout zullen ze uren vertoeven in de buitenlucht en de lekkerste groenten en kruiden kweken.

Bram Verbeke
Bram Verbeke

- Bouwspecialist

- Taalkunstenaar

- Manusje-van-alles