Daar zijn de egels terug!

Egels zijn verzot op insecten en rupsen. Heb je een moestuin met veel ongedierte? Jaag de egels niet weg want zij zullen geen gewassen kaal vreten.

Misschien had je dit al gemerkt maar egels lusten wel eens katten- en hondenbrokken. De reden hiervoor is omdat dit voedsel dicht aanleunt bij hun natuurlijke voeding. Dit kan dus helemaal geen kwaad. Rond maart en april worden de egels terug wakker na een diepe winterslaap en zijn ze heel erg hongerig. Je kan zelfs wat brokken in de tuin achterlaten. Ze zullen het zeker appreciëren!Als je een eenzame egel ziet dat niet beweegt dan laat je deze best met rust. Deze kan aan het rusten zijn of gewoon even aan het genieten van de zon. Wij worden toch ook niet graag gestoord als we aan het rusten zijn?

Egels houden hun winterslaap in een nest van om en bij 50 cm dik. Dit nest bouwen ze met bladeren, gras, mos, varens en kleine takjes. Zo blijven ze lekker warm. Ruim je bladeren dus niet op tijdens de winter, er kan een egel in zitten! Er zijn ook speciale egelhuisjes te koop, een aanrader want daar zitten ze veilig en droog."Egels zijn lieve en schattige maar fragiele beestjes die graag met rust worden gelaten. Maak je tuin in orde zodat ook zij ervan kunnen genieten."

Bert De Busschere
Bert De Busschere

Bert is:
- Tuinhoutspecialist
- Journalist-schrijver met passie voor taal
- Video- en fotofanaat