Red de wereld op een wilde manier

Doe eens vroeg in de ochtend, op een zonnige zomerdag, een wandeling in de natuur. En geniet van de diversiteit aan bloemen.

Je komt ze ongetwijfeld, en vaak onbewust, tegen in zachte wegbermen of akkers. Wilde bloemen worden door mensen vaak aanzien als onkruid. Onterecht! Want zonder bloemen in de natuur zouden er nog amper bijen zijn en dus ook amper eten in de winkelrekken.

Veel van deze bloemen komen voort uit de natuur met een klein beetje hulp van vogels of de wind. Maar er zijn tegenwoordig ook gespecialiseerde bedrijven die volledige akkers en wegbermen voorzien van de nodige fleurigheid.

Door hun expertise kunnen deze bedrijven perfecte pakketten samenstellen aan de hand van de ondergrond, regio, doel … Zo zijn er speciale pakketten met wilde bloemen voor bijen, het maken van honing, akkers, wegbermen, vlinders en zelf geurpakketten voor in de tuin!

Heb je dus een tuin die wat bloemen mist? Wil je graag meer bijen of vlinders in jouw tuin?
Een zaaipakket met wilde bloemen is de ideale oplossing!

In deze post krijg je van ons meer advies over het zaaien van, al dan niet wilde, bloemen.

"Wij zijn ervan overtuigd dat de natuur wat hulp nodig heeft want inheemse bloemsoorten verdwijnen stilaan. We staan dus voor 100% achter de nodige natuurontwikkeling om zo de biodiversiteit hoog te houden."

Bert De Busschere
Bert De Busschere

Bert is:
- Tuinhoutspecialist
- Journalist-schrijver met passie voor taal
- Video- en fotofanaat