Pastel als rustgevend element in je woning

Ben je het beu om de muren van je interieur standaard een witte tint te bezorgen, gewoon omdat je daarmee op safe speelt? Tip: probeer gerust eens een pastelkleur. Pastelkleuren bieden gelijkaardige effecten, en in combinatie met de juiste elementen kunnen ze voor een absolute meerwaarde zorgen. Bovendien fungeren dergelijke kleuren als eyecatcher. Lees hier hoe jij pastel op een interessante wijze kan integreren in je woning.

Schelproze, pastelgeel, muntgroen… Dit zijn kleuren die je vaak in meisjeskamers tegenkomt. Alleen zijn deze pastelkleuren niet uitsluitend een trendy optie voor de kamer van dochterlief, je kan ze immers ook gebruiken in je eigen woonkamer. Het gebruik van pastel is een trend die al een paar jaar meegaat, maar nog helemaal niet uitgedoofd is.

Energie voor jezelf en je woning
Een pastelkleur zorgt voor een oase van rust. De lichte, zachte subtiliteit die een dergelijke kleur met zich meebrengt, voelt licht, fruitig en fris aan. Kortom, een pastelkleur speelt op positieve wijze in op het humeur. Om die reden zorgt het voor meer energie in je woning wanneer je grote oppervlaktes ermee bekleedt.



Meerdere combinaties mogelijk
Pastelkleuren laten zich gemakkelijk combineren met wit, andere pastelkleuren, hout en donkere aardekleuren. Indien je het combineert met wit zorg je ervoor dat je ruimte op visuele wijze uitbreidt: je woonkamer lijkt plots veel groter. Een combinatie tussen pastel en witte meubels, de zogenaamde Scandinavische woontrend, is ook steeds een schot in de roos. Minimalisme is in deze setting het codewoord. Verder hoeven het niet per se witte meubels te zijn: antiek meubilair zorgt voor een uitstekend contrast in samenspel met pastelkleurige omgevingen. Tot slot kan je ook de cupcaketrend proberen na te streven. Hier koppel je poederachtige pastelkleuren aan fluorescerende toetsen voor een zeer zoete uitstraling.

Conclusie: de bewering dat pastel louter in kinderkamers past, is een beetje kort door de bocht. Probeer gerust eens iets nieuws, verrassend en vooral fris om je interieur een rustgevende toets te bezorgen. Via het filmpje hieronder kan je zelfs nog meer inspiratie opdoen om je interieur een pasteltoets te bezorgen:


Videomontage: © Grig stamate

Bert De Busschere
Bert De Busschere

Bert is:
- Tuinhoutspecialist
- Journalist-schrijver met passie voor taal
- Video- en fotofanaat