Een bodembedekker? Probeer houtsnippers uit kastanje!

Onkruid in de tuin is des duivels, je wil er zo snel mogelijk van af. Een bodembedekker of mulchlaag is in de meeste gevallen de juiste oplossing voor dit probleem. Tegenwoordig zijn ze aanwezig in alle materialen en stoffen. Ons advies? Houtsnippers uit kastanje, en daar hebben wij alvast diverse redenen voor!

Gewoonweg natuurlijk en ecologisch
Kastanje is een houtsoort met duurzame en milieuvriendelijke eigenschappen. Dergelijke houtsnippers staan niet alleen in voor het tegenhouden van onkruid, maar zorgen er ook nog eens voor dat de grond waarin je planten groeien minder snel zal uitdrogen. Handig om te weten is dat deze kastanjesnippers veel trager verteren dan pakweg cacaodoppen en sierschors.

Decoratief en smaakvol
Kastanjehout oogt origineel goudgeel, maar zal na verloop van tijd mooi vergrijzen. Dit zorgt voor extra kleurcontrast met jouw bloemen, waardoor ze nog beter uit de verf komen. Naast hun functionele karakter zijn ze dus nog eens een echte meerwaarde op esthetisch vlak. Zeker wanneer je ze uitstrooit in de borders van jouw tuin, want zo kan je een wandelpad knap afwerken.


Overal verkrijgbaar
Je kan deze snippers in de betere tuincentra aankopen, maar je kan gerust zelf aan de slag. Het is perfect mogelijk om kastanje op een goedkopere manier te bewerken tot schilfers. Dat doe je dan bij voorkeur met behulp van een versnipperaar voor hout, want je kan aardig lang over deze taak doen wanneer je de handmatige manier verkiest!

Bert De Busschere
Bert De Busschere

Bert is:
- Tuinhoutspecialist
- Journalist-schrijver met passie voor taal
- Video- en fotofanaat